Gratin van aardpeer en aardappel met salie

aardpeer en aardappel gratin met salie

Gratin van aardpeer en aardappel met salie

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten: 

– 250 gram aardpeer, goed gewassen en in dunne plakjes gesneden
– 250 gram aardappel, goed gewassen en in dunne plakjes gesneden
– 200 ml slagroom
– 100 gram belegen kaas
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 5 blaadjes salie, fijngesneden
– peper & zout
Extra nodig: kleine ovenschaal

Bereidingswijze: 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2. Breng de dunne plakjes aardpeer en aardappel op smaak met peper & zout.

3. Vet de ovenschaal in maak laagjes van achtereenvolgens; aardpeer & aardappel, geraspte kaas, fijngesneden salieblaadjes en een scheutje slagroom. Eindig met de geraspte kaas.

4. Bak in totaal 1 uur in het midden van de oven totdat de aardpeer en aardappel gaar zijn. Dek het eerste half uur de gratin af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.

Bron: eigen recept

Met nog steeds aardperen die uit de moestuin komen blijf ik op zoek naar nieuwe recepten om ze te gebruiken. Afgelopen week maakte ik deze gratin met een combinatie van aardpeer en aardappel. Er zijn verschillende recepten op internet te vinden die ze eerst even voorkoken maar ik vind dat alleen maar extra werk en niet nodig.

Ook schillen hoeft niet zolang je ze, vooral de aardperen, maar goed wast. Het duurt misschien wat langer in de oven maar de smaak is super, en daar gaat het tenslotte om. Wij aten de aardpeergratin met een beenhammetje van de BBQ en  spruitjessalade. 

Gratin is prima van te voren te maken en dus ook makkelijk als je eters krijgt. 

aardpeer en aardappel gratin met salie

 

1 Trackback / Pingback

  1. Aardpeer pannenkoekjes met kaas - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*