Heston’s Garnalencocktail met avocado

hestons-garnalencocktail-met-avocado-uit-heston-blumenthal-thuisHeston’s garnalencocktail met avocado

Als amuse voor 6 personen

Ingrediënten
– 55 gram tomaten ketchup
– 50 gram mayonaise
– 1/8 theelepel cayenne peper
– 6 druppels Worcestershire saus
– 5 gram citroensap
– zout en peper
– 200 gram Hollandse garnalen
– beetje ijsbergsla, fijngesneden
– 1 avocado, gepeld en fijngesneden

Bereidingswijze
1. Meng de tomatenketchup, mayonaise, cayenne peper, Worcestershire saus en citroen sap in een kom en mix goed door elkaar. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

2. Voeg de garnalen toe aan de saus zodat ze goed bedekt zijn.

3. Plaats de sla op de bodem van 6 glaasjes, daarna de avocadostukjes en vervolgens een flinke lepel van de garnalen met de saus.

Bron: Heston Blumenthal thuis van de Engelse *** kok Heston Blumenthal.

Ik heb het recept qua hoeveelheden wat aangepast. Heston gebruikt namelijk het dubbele recept voor de saus en 100 gram (gewone) garnalen per persoon als voorgerecht. Omdat ik garnalen behoorlijk prijzig vind, met name de Hollandse, serveer ik het meestal als amuse of onderdeel van een driedelig voorgerecht met andere kleine vishapjes.  Deze Kerst aten we met mijn familie allemaal kleine gerechtjes en heb ik mijn moeder, die helemaal geen keukenprinses is, deze garnalencocktail laten maken. Ze vond het in eerste instantie maar lastige ingrediënten (waarschijnlijk miste ze het kant-en-klare flesje whiskycocktailsaus ;-)) maar uiteindelijk viel het haar 100% mee. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*