Courgetti met gerookte zalm en avocadosaus

courgetti met gerookte zalm en avocado saus

Courgetti, courgette spaghetti, courgettini, courgette pasta. Er zijn veel verschillende benamingen in omloop voor sliertjes courgette die als pastavervanger worden gebruikt. Een gezond en koolhydraatarm alternatief. En, niet onbelangrijk, ook nog eens super lekker.  Met de vele courgettes die momenteel uit de moestuin komen kon een courgetti recept op Worstenbrood & Wijn natuurlijk niet uitblijven. 

Voor deze courgetti met gerookte zalm en avocadosaus liet ik me inspireren door 2 recepten die ik online vond op de blogs Mind Your Feed en Lief voor je Leif
Het resultaat is een heerlijk doordeweeks maaltje dat in no time op tafel staat. 

P.s. ik ben me er van bewust dat mijn foodfotografie te wensen over laat. Maar een warm bord eten na een lange dag werken laat ik meestal prevaleren boven perfecte plaatjes. Als het maar lekker is ūüėČ 

Courgetti met gerookte zalm en avocadosaus

Voor 2 personen als hoofdgerecht

Ingredi√ęnten

– 2 courgettes, met een spiraalsnijder/spirelli in sliertjes gedraaid of kant-en-klaar te koop bij AH
– 200 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
– 1 kleine ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
– 1 a 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rijpe avocado
– sap van 1 limoen
– scheutje (slag)room
– gedroogde oregano
– peper & zout

Bereidingswijze 

1. Draai met een spiraalsnijder sliertjes van de courgettes als je dat nog niet gedaan hebt.

2. Verwijder de schil van de avocado en prak hem fijn met het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf gedroogde oregano. Roer er tenslotte nog een scheutje slagroom door zodat je als het ware een saus krijgt.

3. Verhit wat (olijf) olie in een wok en fruit de ui en knoflook aan op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de courgetti sliertjes een paar minuten mee.

4. Voeg de avocadosaus toe en verwarm nog even mee met de courgetti. Meng er nu de zalmstukjes door of serveer ze pas op het bord erbij.

courgetti met gerookte zalm en avocado saus

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*