Chorizo-chilisoep uit ‘Soep bij Janneke thuis’

chorizo-chilisoep uit 'Soep, bij Janneke thuis'

Deze chorizo-chilisoep is een heerlijke maaltijdsoep die ook prima op een doordeweekse avond is te maken. Het is een recept van Janneke Philippi dat ik vond in haar boek ‘Soep bij Janneke thuis’. Een van de fijnste boeken die ik de laatste tijd heb aangeschaft. Want zeg nou zelf; is soep niet het ultieme comfortfood? Vaak makkelijk te bereiden en heerlijk verwarmend op gure herfstdagen. Al staan er ook genoeg fijne recepten in voor lichtere zomer of lentesoepjes. 

Wij aten de chorizo-chilisoep zonder de tortillachips uit het originele recept maar met een ouderwets broodje kaas. 

Chorizo-chilisoep

Voor 4 personen als hoofdgerecht

Ingrediënten
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram chorizo, in blokjes
– 2 uien, grof gesnipperd
– 3 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 gele paprika, in reepjes
– 1,5 theelepel chilipoeder
– 2 theelepels gemalen komijn + extra
– 2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
– 2 vleesbouillontabletten
– 2 blikken bonen naar keuze (à 400 gram), bijv. kidneybonen en zwarte bonen
– 125 ml zure room
– 2 takjes munt, alleen de blaadjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de chorizo, ui en knoflook 3 minuten zachtjes.
    Bak de paprika 2 minuten mee.
    Strooi de chilipoeder en komijn erover en schep om.
  2. Voeg de inhoud van beide blikken tomaat toe. Druk de gepelde tomaten met een spatel stuk.
    Voeg nog 2 lege blikken water en de bouillontabletten toe.
    Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Spoel de bonen af in een zeef onder koud, stromend water.
    Voeg de bonen toe aan de soep en warm nog 5 minuten mee.
    Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
  4. Schep de soep in 4 kommen. Schep in elk een lepel zure room en bestrooi met de muntblaadjes.

Bron: ‘Soep bij Janneke thuis’, Het originele recept, met zelfgemaakte tortillachips,  werd eerder gepubliceerd via Koffietijd en is te vinden via deze link.

chorizo-chilisoep uit 'Soep, bij Janneke thuis'

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*