Carpaccio; simpel en snel voorgerecht

Carpaccio met Parmezaanse kaas en kappertjes

Een recept kan ik dit eigenlijk niet noemen. Maar deze carpaccio is al jaren ons favoriete voorgerechtje op vrijdagavond. Ik zal het dus toch maar eens delen hier.  Er wordt wel wat gevarieerd maar meestal komt het op onderstaand recept neer.

Kant-en-klare carpaccio belegd met krullen verse Parmezaanse kaas, kappertjes, geroosterde pijnboompitjes, balsamicocreme en lekkere olijfolie is zo’n beetje onze standaard. Soms gaat er rucola onder. Een andere keer wat aioli of truffelmayonaise. En als ik het in huis heb vervang ik de balsamicocreme door hele oude Balsamico azijn uit Modena.

Zo simpel maar aan het eind van de werkweek is dit waar we telkens weer blij van worden.
Eerlijk gezegd bestel ik nooit meer carpaccio als ik uit eten ga. Tenzij het echt een top restaurant is gebruiken de meeste eetcafe’s namelijk ook gewoon een kant-en-klare versie. En dat eet ik dan gewoon liever thuis 😉

Wat we daarna eten? Pizza!

Carpaccio

Voorgerecht voor 2 personen

Ingredienten

  • 1 pakje kant-en-klare rundercarpaccio
  • stuk Parmezaanse kaas
  • kleine kappertjes
  • handje pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan
  • balsamicocreme
  • lekkere olijfolie
  • evt. een handje rucola

Bereidingswijze

1. Verdeel de rucola, als je die gebruikt, over 2 borden.

2. Haal de carpaccio uit de verpakking en leg deze over de rucola.

3. Rooster de pijnboompitjes als je dit nog niet gedaan hebt. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf grove krullen van de Parmezaanse kaas en verdeel beide over de carpaccio.

4. Leg er wat kappertjes op en trek strepen met de balsamicocreme en olijfolie .

Carpaccio met Parmezaanse kaas en kappertjes

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*