Bulgur met gyros, koolrabi en labne

dsc05641

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten
– 1 koolrabi, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 theelepels komijn
– 170 gram volkoren bulgur
– 250 gram varkensgyros
– 60 gram babyleafmelange
– 100 gram labne* (begin hier op tijd mee!)
– 350 ml groentebouillon
– 1 theelepel witte balsamicoazijn
– Peper en zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
1. Verhit wat olijfolie in een hapjespan met deksel en bak hierin de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg 2 eetlepels komijnpoeder toe en meng samen met de bulgur in een kom. Schenk hierover de bouillon en dek af.

2. Verhit opnieuw wat olijfolie in de hapjespan en bak hierin de stukjes koolrabi en de gyros ongeveer 10 minuten. Voeg evt. wat wat toe en laat nog gaar stoven met de deksel op de pan.

3. Meng de bulgur met de gyros en koolrabi, 1 theelepel witte balsamico azijn  en de helft  van de babyleaf melange. Breng op smaak met peper en zout.

4. Leg de overige babyleaf melange op de borden en verdeel het bulgurmengsel hierover. Serveer met de labne.

Bron: Hello Fresh 

Wij hebben een tijdje gebruik gemaakt van Hello Fresh en ik moet eerlijk toegeven dat ik niet ontevreden was over de recepten; sommige gebruik ik nog steeds regelmatig.  Ik snap alleen niet waarom ze in die recepten vaak zo ontzettend veel onnodige pannen gebruiken!  Ook bij dit recept zouden het er 3 zijn terwijl het echt niet nodig is om de bulgur te koken; wellen is genoeg.
Ik vind dit recept vooral erg leuk om te maken omdat koolrabi niet vaak gebruikt wordt als groente. Typisch zo’n groente die vragende blikken oproept bij de kassameisjes 😉 

* Labne is de hartige variant van hangop uit het Midden-Oosten. Het is super eenvoudig om zelf te maken. Om bij dit recept te serveren meng ik 250 gram Griekse yoghurt met 1/2 theelepel zout en schep dat in een dubbelgevouwen theedoek die ik in een vergiet boven een kommetje hang en in de koelkast zet. Na een paar uur is het helemaal ingedikt. Meng met 1 theelepel kruiden zoals zaa’tar of het kruidenmengsel Baharat van Jonnie Boer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*