Bijgerecht: Courgette pannenkoekjes

Manlief kan prima koken maar dan vooral zijn vaste repertoire; risotto, lasagne en Thaise curry zijn favoriet. Ik mag dan ook eigenlijk helemaal niet klagen. Maar op het moment dat ik vraag om groenten mee te nemen voor bij een stukje vlees en aardappelen houdt zijn creativiteit op bij een soort van ratatouille-achtig mengsel van groenten met courgette, paprika en tomaat. 

Toen hij daar voor de tweede keer in een week mee thuis kwam zag ik de bui al hangen. Niet dat er iets mis mee is, maar ik eet niet graag twee keer achter elkaar hetzelfde en vind het veel te leuk om te experimenteren. Dus zo kwam het dat ik ging googlen op ‘courgette bijgerecht’ en op het idee werd gebracht om er pannenkoekjes mee te bakken. 

Afgelopen zondag maakten we voor het eerst zelf verse worst bij vrienden die een gehaktmolen hebben en dat vaker hebben gedaan. In de worst die we mee naar huis namen zaten o.a. venkelzaadjes en daarom deed ik ook een klein beetje venkelpoeder door de courgette koekjes. Die combinatie pakte erg goed uit maar laat de poeder gerust weg als je niet van venkel houdt. 

Courgette pannenkoekjes

Voor  ongeveer 10 -12 pannenkoekjes

Ingrediënten 

– 2 courgettes
– 4 lente uitjes, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1/4 theelepel venkelpoeder
– 1 groot ei
– 50 gram zelfrijzend bakmeel
– evt. 1 eetlepel Griekse yoghurt
– peper & zout

Bereidingswijze

1. Was de courgettes goed en rasp ze op een grove rasp. Druk daarna het courgettemengsel goed uit in een theedoek; dit is belangrijk want er komt ontzettend veel vocht uit!

2. Meng daarna de courgetterasp in een grote kom met de lente uitjes, knoflook, venkelpoeder, ei , zelfrijzend bakmeel en breng op smaak met peper en zout.. Roer even goed door met een lepel en als het mengsel wat aan de droge kant is kun je nog een kleine eetlepel Griekse yoghurt toevoegen.

3. Verhit nu wat boter of olie in een koekenpan en maak hoopjes van een flinke eetlepel courgette mix. Druk ze lichtjes aan om een pannenkoekje te vormen en draai om als ze mooi bruin gebakken zijn.

4. Laat eventueel even uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*