Voor op de BBQ: Lamsspiesjes van lamsbout met Marokkaanse kruiden

lamsspiesjes van lamsbout op de bbq

Soms heb ik een idee in mijn hoofd van wat ik wil maken maar geen specifiek recept. Of een ingredient waarvan ik niet zo goed weet hoe ik het moet bereiden en dus naar eigen inzicht maar wat doe. De ene keer pakt het uiteindelijke resultaat dan goed uit, een andere keer wat minder. Het feit dat dit recept nu op de blog staat betekent dat deze lamsspiesjes in de eerste categorie vallen; ze waren namelijk super mals en met een heerlijke grill smaak.

De meeste Turkse en Marokkaanse slagers verkopen in dikke plakken gesneden lamsbout. Ik had er al een paar keer naar staan kijken maar geen idee wat ik er mee zou moeten doen. Op de BBQ dan.  Langzaam geroosterd in een Marokkaans stoofpotje had ik stukken lamsbout al eerder gebruikt.  Tot ik dus op het idee kwam om er lamsspiesjes van te maken om te roosteren. Hou er wel rekening mee dat in de plakken lamsbout nog stukken bot zitten en er dus qua gewicht nog wat afvalt als je het lamsvlees in blokjes snijdt. 

Dikke BBQ spiezen boven een open vuurtje of kolen zijn ideaal om deze lamsspiesjes te bereiden. Zoals op de foto te zien is gebruikten wij hiervoor een oude wastrommel waar de spiezen op liggen. Maar heb je dat niet dan kun je ze natuurlijk ook gewoon aan spiesjes op een BBQ rooster grillen. Hang ze dan eventueel tussen twee stukken in aluminium ingepakte bakstenen (of natgemaakt hout) zodat ze niet vastplakken aan het rooster. 

Wij aten de gegrilde lamsspiesjes met een couscoussalade. 

Lamsspiesjes van lamsbout met Marokkaanse kruiden

Voor 4 spiezen

Ingrediënten 

– 400 gram lamsbout (let op; je moet dus meer bestellen om dit gewicht over te houden)
– 1/2 theelepel ras el hanout
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel honing
– 1/2 rode ui, in grove stukken
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
Extra nodig: 4, liefst brede, BBQ spiezen

Bereidingswijze

1. Snijd de lamsbout in blokjes en meng met de overige ingrediënten in een kom. Laat minimaal een paar uur, of een hele nacht, in de koelkast marineren.

2. Rijg de stukjes gemarineerde lamsbout aan de spiesjes zonder de ui.

3. Grill boven een vuurtje of op de BBQ.

Lamsspiesen van lamsbout op een ‘BBQ’ van een oude wastrommel met hout erin

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*