Borreltijd; artisjokhartendip & tonijntapenade

Het maken van artisjokhartendip
Makkelijker kan het niet; alle ingredienten even mixen met de staafmixer en klaar is je artisjokhartendip.

Ik denk dat ik soms stiekem nog meer geniet van het borreluurtje voorafgaand aan het eten dan het eten zelf. En vooral op lang zomeravonden wordt een etentje met vrienden regelmatig vervangen door een avondje borrelen met lekkere hapjes. Daarbij vind ik het belangrijkste dat die hapjes niet al te veel tijd kosten om klaar te maken en, ook niet onbelangrijk, dat ze van te voren kunnen worden bereid. Niets zo vervelend als tussendoor steeds de keuken in moeten lopen. 
Hieronder vindt je de recepten van mijn favoriete dips voor tijdens zomerse borrel avondjes die niet lang genoeg kunnen duren. Ze zijn beide super simpel klaar te maken; gewoon een kwestie van alle ingrediënten in een blender gooien of met een staafmixer pureren. Op tafel zetten met wat stokbrood en een biertje of rosé wijntje erbij en het grote genieten kan beginnen. 

Tonijntapenade
Recept uit ‘Crazy Water, Pickled Lemons’ van Diana Henry

Een heerlijk ziltig hapje voor bij de borrel met ingrediënten die je altijd op voorraad kunt hebben.

Meng 1 blikje tonijn, 4 ansjovisfilets, 10 zwarte olijven zonder pit, snufje gedroogde rode peper, 1 klein teentje knoflook, 1 eetlepel cognac, 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of pureer met een blender.

Ik serveer deze dip op een stokbroodje  met  plakjes radijs.

Tonijntapenade op stokbrood met radijsjes
Tonijntapenade op stokbrood met radijsjes

Artisjokhartendip

Recept van de Devons & Lemons website, gemaakt met D&L citroenmayonaise ipv de 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels gewone mayonaise uit het originele recept. En met een ruimere hoeveelheid basilicum dan de 5 blaadjes uit het origineel.

– 2 eetlepels citroenmayonaise
– 1 blik artisjokharten (uitgelekt)
– handje basilicumblaadjes
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zeezout.

Deze dip smaakt vooral lekker bij een vers foccaciabrood (ik kocht hem in de winkel van Robert van Beckhoven in Oisterwijk)

Het maken van artisjokhartendip
Makkelijker kan het niet; alle ingrediënten even mixen met de staafmixer en klaar is je artisjokhartendip.

Artisjokdip met foccaciabrood.jpg

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn
  2. Moestuinkoken: Rucola #2 - Worstenbrood & Wijn
  3. Voor bij de BBQ; Aardappelsalade - Worstenbrood & Wijn

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*