Aardpeer pannenkoekjes met kaas

Het is maar goed dat ik aardperen zo lekker vind want ze blijven uit de moestuin komen. Ik moet zeggen dat het me wel creatief maakt in het verzinnen van nieuwe recepten en manieren om ze klaar te maken. Nadat ik ze eerder dit seizoen al verwerkte als saus door de pasta , in een gratin met aardappel en salie en (heel verrassend!) in een zoete cake  besloot ik vandaag om er een soort van pannenkoekjes van te bakken als lunch.

In Israël worden dit soort aardappel pannenkoekjes ‘latkes’ genoemd en geserveerd met een (yoghurt) dip. Ik wilde er eigenlijk geen kaas in doen en ze serveren met een citroen/yoghurtdip en gerookte zalm. Maar aangezien ik geen gerookte zalm in huis had en geen zin om met dit dramatische weer naar de supermarkt te gaan besloot ik ze gewoon zo te eten.
Met wat kaas er doorheen dus. En de aardpeer pannenkoekjes die ik nog over heb worden morgen in de oven opgewarmd en als bijgerecht geserveerd. 

Een netje poot aardperen voor het volgende seizoen is alweer besteld 🙂 

Aardpeer pannenkoekjes met kaas

Voor 6 -8 stuks (als bijgerecht of lunch)

Ingrediënten: 

– 150 gram aardpeer, gewassen
– 100 gram aardappel, geschild
– 1 ei
– 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
– 50 gram geraspte kaas
– peper & zout
– Italiaanse kruiden
– (gerookte) boter om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Rasp de aardpeer en aardappel in een kom en meng de rest van de ingrediënten er doorheen.

2. Verhit de (gerookte) boter in een koekenpan en maak pannenkoekjes van het beslag; ongeveer 1 volle eetlepel per pannenkoekje.

3. Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn en serveer meteen (of warm ze later op in de oven)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*